De laatste rondes van de 1.500 meter met Suzanne Schulting Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Suzanne Schulting heeft op spectaculaire wijze de 1.500 meter van de wereldbekerfinale in Dordrecht op haar naam geschreven. Lara van Ruijven eindigde buiten de medailles op de 1.000 meter.

De 22-jarige Groningse, die al twee keer eerder dit seizoen een wereldbeker over 1.500 meter won, begon rustig aan de race en reed lang op de vijfde plek.

Met nog drie rondes te gaan begon ze aan een inhaalrace. Pas op de laatste meters passeerde ze ook Kim Ji-yoo en zette ze haar schaats net iets eerder over de finish dan de Koreaanse.

"Het was zenuwslopend", keek Schulting direct na de finish terug op haar race. "Ik wist dat het een snelle race zou worden, dus ik moest rustig blijven. Dat ik hem dan op de finish pak, is natuurlijk wel het mooiste."

Bekijk hier de reacties van Schulting en Van Ruijven:

Xandra Velzeboer plaatste zich voor de B-finale van de 1.500 meter. Daarin knokte de pas 18-jarige Nederlandse zich naar de derde plaats.

Van Ruijven plaatste zich overtuigend voor de finale van de 1.000 meter. De 27-jarige Nederlandse reed een sterke race in de halve finales en kwam als eerste over de finish.

In de finale kwam Van Ruijven er echter niet aan te pas. Ze kwam als laatste over de finish in de race die gewonnen werd door de Koreaanse Lee Yu-bin.

Schulting, leidster in de wereldbeker, liet de 1.000 meter in Dordrecht schieten. Omdat haar concurrentes ook minstens een van de 1.000 meters dit weekend links laten liggen, is Schulting al niet meer in te halen in het wereldbekerklassement.

Bekijk hier de finale van de 1.000 meter met Van Ruijven:

Van Ruijven finisht als vijfde in de finale van de 1.000 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De estafettedames hebben de finale gehaald. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven wonnen met overmacht hun halve finale.

De finale van de relay staat zondag op het programma om 16.17 uur.

STER reclame