'Iedereen leeft naar Dordrecht toe en Sjinkie zeker'

De wereldbekerfinale van de shorttrackers, komend weekeinde in Dordrecht, belooft één groot feest te worden. Voor een uitverkocht huis kunnen de Nederlandse shorttrackers hun wereldbekerseizoen glansrijk afsluiten. En dan is er ook nog de rentree van Sjinkie Knegt.

Suzanne Schulting, leidster in het wereldbekerklassement, kan niet wachten om in Dordrecht de eindzege binnen te slepen. Druk van het eigen publiek voelt ze niet.

"Het geeft mij juist ontzettend veel energie, ik ga er goed op en ga er eigenlijk alleen maar harder van schaatsen. Na de EK en WK is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het hele team wil hier stralen en het beste uit zichzelf halen. Voor mij betekent dat natuurlijk goud."

"Dit weekeinde staat al het hele jaar vetgedrukt in ons programma", zegt bondscoach Jeroen Otter. "Iedereen zal meer dan voluit gaan. Dat kan ook niet anders, anders word je wel vooruit geduwd door het publiek."

Alle ogen op Knegt

Dertien maanden geleden streek het shorttrackcircus ook al neer in Dordrecht, voor de EK. Toen lag er door het ongeluk van Sjinkie Knegt met de houtkachel echter een grauwe sluier over het toernooi, hoewel Schulting en de relay-vrouwen de Europese titel wonnen.

Schulting kijkt liever niet meer terug naar toen. "Het was verschrikkelijk, maar dat hij hier nu weer staat, naast ons, is natuurlijk fantastisch."

Knegt zelf kijkt natuurlijk ook uit naar zijn officiële rentree: "Ik vind het echt fantastisch dat ik de kans krijg om voor eigen publiek terug te keren op het ijs."

'Geen flauw idee waar ik sta'

Wat het publiek van Knegt kan verwachten, dat is nog even afwachten. "Ik hoop dat ik het publiek iets extra's kan geven, maar qua resultaat is het moeilijk om een uitspraak te doen. Ik heb echt geen flauw idee waar ik sta."

Ook voor bondscoach Otter, die dertien maanden geleden nog vol emoties rondliep in Dordrecht, wordt de rentree van Knegt een bijzonder moment. "Hij is weer terug, hoe mooi is dat. Dat het wereldbekerprogramma zo is uitgerold dat Dordrecht de laatste is van het seizoen, met Sjinkie die al vijf of zes weken staat te popelen om te starten... geweldig."

STER reclame