Joe Biden en Bernie Sanders
NOS NieuwsAangepast

Voorverkiezingen Ohio uitgesteld vanwege coronavirus

De voorverkiezingen van vandaag in de Amerikaanse staat Ohio worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Gouverneur Mike DeWine zegt dat de gezondheidsautoriteiten van Ohio dat hebben besloten als noodmaatregel.

DeWine wil de voorverkiezingen uitstellen vanwege het advies aan 65-plussers om thuis te blijven. "We moeten ouderen niet dwingen om te kiezen tussen hun gezondheid en hun burgerplicht", zei hij eerder op een persconferentie.

Eerder vannacht had een rechter nog bepaald dat de verkiezingen wel zouden doorgaan. Twee oudere bewoners hadden de zaak aangespannen omdat ze kwetsbaar zijn voor het coronavirus en toch gebruik wilden maken van hun grondrecht om te mogen stemmen.

De voorverkiezingen in de staten Florida, Arizona en Illinois van vandaag gaan vooralsnog wel door. Daarbij kiezen de Democraten of oud-vicepresident Joe Biden of senator Bernie Sanders het in november opneemt tegen president Trump.

Biden wint Washington

De voorverkiezingen in de staat Washington van vorige week zijn gewonnen door Biden. Het was een nek-aan-nekrace met Sanders en pas na bijna een week tellen is duidelijk dat de kleine voorsprong van Biden niet meer overbrugd kan worden.

Vorige week waren in zes staten voorverkiezingen. In vijf daarvan heeft Biden gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl