Griekspoor klaar voor grandslamdebuut: 'Wil me meten met grote jongens'

Tennisser Tallon Griekspoor maakt dinsdag zijn debuut op een grandslamtoernooi. In de eerste ronde van de Australian Open neemt hij het op tegen de als 29ste geplaatste Amerikaan Taylor Fritz.

De 23-jarige Nederlandse nummer 175 van de wereld, die met drie overwinningen het kwalificatietoernooi doorkwam, heeft er zin in. "Het is een hele zware loting. Maar ik sta lekker te spelen en voor hem is het pas zijn eerste wedstrijd hier. De druk ligt bij hem. Ik ga er vol voor."

Grote namen

Griekspoor speelt graag tegen grote namen. Twee maanden geleden bracht hij Andy Murray aan het wankelen in de Davis Cup en bij het ABN Amro-toernooi won hij al van Stan Wawrinka en Karen Chatsjanov. "Ik vind het mooi om tegen dat soort jongens te spelen, om me met hen te meten."

Griekspoor was vorig jaar al dicht bij zijn debuut op een grandslamtoernooi, maar in de laatste kwalificatieronde van de US Open gaf hij een ruime voorsprong tegen de Argentijn Marco Trungelliti uit handen.

Nu zijn debuut dan eindelijk nabij is, betekent dat nog niet dat Griekspoor op een roze wolk leeft. "Nee, dat valt wel mee, moet ik zeggen. Ik ben opgelucht en erg blij, maar het toernooi gaat nu pas beginnen. Het is een kleine drempel. Dit motiveert om de volgende drempel ook te nemen."

STER reclame