Serena Williams is door naar de tweede ronde van de Australian Open Pro Shots

Serena Williams is bij de Australian Open goed begonnen aan haar hernieuwde poging om het recordaantal van 24 grandslamtitels van Margaret Court te evenaren.

Ook Naomi Osaka startte goed in Melbourne, maar nummer een van de wereld Ashleigh Barty kwam moeilijk op gang en leverde direct een set in. Venus Williams verslikte zich net als vorig jaar op Wimbledon in de 15-jarige Cori Gauff.

De 38-jarige Serena Williams won in de eerste ronde met 6-0, 6-3 van de Russische Anastasia Potapova. Vorige week zegevierde ze in Auckland. Het was haar eerste titel in drie jaar en haar eerste als moeder. "Eindelijk. Ik was er al een paar keer dichtbij", zei ze toen.

Haar start in Australië stemt haar hoopvol:

Serena Williams optimistisch na goede start Australian Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In 2018 en 2019 stond Williams in de finale van Wimbledon en de US Open, maar telkens bleef die begeerde 24ste grandslamtitel uit.

Serena's zus Venus Williams werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Het jonge supertalent Cori Gauff zette haar met 7-6 (5), 6-3 aan de kant. Vorig jaar op Wimbledon versloeg Gauff haar idool ook al in de eerste ronde.

Cori Gauff en Venus Williams Pro Shots

Gauff - nummer 67 van de wereld - debuteerde vorig jaar op Wimbledon op een grandslamtoernooi en haalde meteen de vierde ronde. Bij de US Open kwam ze tot de derde ronde en daarna pakte ze in Linz haar eerste WTA-titel.

Barty moeizaam, Osaka soepeltjes

Ashleigh Barty won ook, maar de Australische maakte wel een valse start tegen de Oekraïense Lesia Tsoerenko door de eerste set te verliezen: 5-7, 6-1, 6-1. Daarna won ze twaalf van de veertien games.

De Japanse titelverdedigster Naomi Osaka bereikte met een 6-2, 6-4 overwinning op de Tsjechische Marie Bouzková soepeltjes de tweede ronde in Melbourne.

Naomi Osaka AFP

Voormalig nummer een van de wereld Caroline Wozniacki speelt in Melbourne haar laatste toernooi. De Deense kampioene van 2018 begon goed met een 6-1, 6-3 zege op de Amerikaanse Kristie Ahn.

De 29-jarige Wozniacki is de nummer 36 van de wereld en gaat stoppen om een gezin starten en meer aandacht te genereren voor artritis, een vorm van reuma die ze zelf heeft.

STER reclame