Roger Federer EPA

Roger Federer heeft zijn eerste wedstrijd van 2020 met overmacht gewonnen. De Zwitserse nummer drie van de wereld zette in de eerste ronde van de Australian Open de Amerikaan Steve Johnson met 6-3, 6-2, 6-2 opzij.

In alle drie de sets plaatste Federer vroeg een servicebreak. Op zijn eigen opslag kwam de 38-jarige twintigvoudig grandslamkampioen geen moment in de problemen. Hij sloeg elf aces en 34 winners.

In tegenstelling tot zijn rivalen deed Federer twee weken geleden niet mee aan de ATP Cup. Hij wilde meer tijd met zijn gezin doorbrengen. "Ik weet dus niet goed hoe het met de vorm zit en dat is soms best eng. Vandaag had ik echter alles onder controle."

Vlekkeloos optreden Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas leverde net als Federer ook een vlekkeloos optreden af. De als zesde geplaatste Griek, die vorig jaar de halve finales haalde, liet de Italiaan Salvatore Caruso volledig kansloos: 6-0, 6-2, 6-3.

Stefanos Tsitsipas AFP

Caruso werd van het kastje naar de muur gestuurd. Zijn lijdensweg werd alleen maar erger toen een snee in een van zijn vingers begon te bloeden en hij met pleisters in de weer moest.

Shapovalov ruziet met umpire en verliest

Voor Denis Shapovalov verliep de dag veel minder goed. De als dertiende geplaatste Canadees werd met 3-6, 7-6 (7), 1-6, 6-7 (3) uitgeschakeld door de Hongaar Márton Fucsovics en kreeg het ook nog met de umpire aan de stok.

Denis Shapovalov gooit met zijn racket AFP

Vroeg in de derde set kreeg Shapovalov een waarschuwing, nadat hij met zijn racket had gegooid. Dat vond de 20-jarige Canadees wat overdreven: "Mijn racket is niet gebroken. Het is mijn racket, ik mag ermee doen wat ik wil!", foeterde hij.

Met zijn 62ste onnodige fout leverde Shapovalov de wedstrijd in. "Ik was er niet helemaal bij vandaag", zei hij na afloop.

STER reclame