Pro Shots

Kiki Bertens heeft zich teruggetrokken voor het WTA-toernooi van Adelaide deze week. De nummer tien van de wereld kampt met een lichte blessure aan haar achillespees.

Bertens reist nu door naar Melbourne, waar volgende week de Australian Open beginnen. "Ze had wat last de laatste wedstrijden. Om optimaal in Melbourne te verschijnen, kiezen we voor deze voorbereiding", aldus Remko de Rijke, de man en fysiotherapeut van Bertens.

Focus op de grandslams

Een van de doelen van Bertens dit jaar is om beter te presteren op de grandslamtoernooien. In Melbourne kan ze veel punten verdienen, omdat ze vorig jaar al in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

Op Roland Garros was de tweede ronde na een opgave ook het eindstation en op Wimbledon en de US Open bleef ze in de derde ronde steken.

Afgelopen zondag speelde Bertens samen met Ashleigh Barty de dubbelspelfinale in Brisbane. In het enkelspel won ze daar twee wedstrijden en werd ze in de kwartfinales uitgeschakeld door Naomi Osaka.

Reeks afmeldingen voor Adelaide

Het toernooi van Adelaide krijgt de ene na de andere afmelding. Naast Bertens zegde ook Petra Kvitova af. Bij de mannen deden Novak Djokovic en Alex de Minaur dat.

STER reclame