Bertens komt in Brisbane net tekort tegen wereldtopper Osaka Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de halve finales van het WTA-toernooi in Brisbane te halen. De als zesde geplaatste Zuid-Hollandse werd op waarde geklopt door tweevoudig grandslamkampioene Naomi Osaka: 3-6, 6-3, 3-6.

In het dubbelspel speelt ze zondag de finale met Ashleigh Barty en daarna reist ze door naar Adelaide, waar het volgende toernooi op het programma staat. Weer een week later begint de Australian Open.

Bertens had in de eerste set geen antwoord op het vlekkeloze spel van Osaka, die vanuit verschillende posities de fraaiste winners sloeg. "Weet je, zij speelt ook gewoon goed", benadrukte coach Elise Tamaëla tegenover Bertens na het setverlies.

De Zuid-Hollandse begon vervolgens beter te serveren en kon Osaka, die later deze maand haar titel op de Australian Open verdedigt, vaker onder druk zetten. De Japanse mondiale nummer vier verloor haar concentratie, raakte gefrustreerd en Bertens sloeg gretig toe.

Mooi gevecht

Na een spetterende openingsgame van de derde set - Bertens miste vier breekkansen - ontspon zich een mooi gevecht in de Pat Rafter Arena.

Osaka brak dankzij een prachtige stopvolley op 3-2 de service van Bertens. De Nederlandse gaf zich niet gewonnen, maar een comeback zat er niet meer in. Osaka maakte het karwei, mede dankzij twee aces, onberispelijk af met een lovegame.

Op het toernooi in Auckland haalde Caroline Wozniacki de halve finales dankzij een zege op de Duitse Julia Görges: 6-1, 6-4. De oud-nummer één uit Denemarken neemt deze maand bij de Australian Open afscheid van haar profloopbaan.

Serena Williams bereikte in Nieuw-Zeeland eveneens de laatste vier dankzij een zege op de Duitse Laura Siegemund (6-4, 6-3).

Caroline Wozniacki AFP

STER reclame