NOS Sport

Na drie jaar toernooizege voor Williams, verlies Bertens in dubbelfinale

Na drie jaar wint Williams eindelijk weer een toernooi

Serena Williams heeft voor het eerst in drie jaar weer een WTA-titel in de wacht gesleept. De 38-jarige Amerikaanse was in de finale in Auckland met 6-3, 6-4 te sterk voor landgenote Jessica Pegula.

Williams, die in 1999 voor het eerst een WTA-toernooi won, veroverde haar 73ste titel en haar eerste sinds de Australian Open van 2017. Daarna kreeg de Amerikaanse een kind en verloor ze vijf finales.

Dat ze nu toch weer een titel pakt, maakte haar coach Patrick Mouratoglou trots. "Dit is uniek. En daarom is Serena Serena", schreef hij op Twitter.

Karolína Plísková bracht voor de derde keer het WTA-toernooi van Brisbane op haar naam. De als tweede geplaatste Tsjechische won met 6-4, 4-6, 7-5 van de Amerikaanse Madison Keys, de nummer acht van de plaatsingslijst.

Plísková, die eerder in 2017 en 2019 met de titel aan de haal ging, verzuimde op 5-4 in de derde set de wedstrijd uit te serveren, maar bleef op 6-5 wel koel en sleepte met een lovegame haar zestiende WTA-titel in de wacht.

Geen titel voor Bertens

Kiki Bertens verloor samen met Ashleigh Barty de finale van het dubbelspel. Ze misten tegen Hsieh Su-wei en Barbora Strycová in de tiebreak van de tweede set een matchpoint en verloren met 6-3, 6-7 (7), 8-10.

Kiki Bertens (l) en Ashleigh Barty

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl