NOS Schaatsen

Nuis zet streep door NK afstanden en hoopt op aanwijsplek voor WK

Kjeld Nuis is niet voldoende hersteld van zijn zware griep om aankomend weekend mee te kunnen doen aan de KPN NK afstanden in Heerenveen. Hij had afgelopen week zes dagen hoge koorts en raakte in die periode vijf kilo lichaamsgewicht kwijt.

De NK afstanden is een cruciaal toernooi, omdat daar tickets te verdienen zijn voor de EK en WK afstanden. "Het lot van Kjeld ligt nu in handen van de selectiecommissie van de KNSB, als het gaat om eventuele aanwijsplekken", aldus zijn coach Jac Orie.

Kanshebber

Nuis werd in 2017 wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter (op die afstanden is hij ook al olympisch kampioen en wereldrecordhouder) en zou ook nu weer tot de titelkandidaten behoren. Hij komt daardoor in aanmerking voor een eventuele aanwijsplek.

"Wij hebben het verzoek op een aanwijsplek inmiddels ontvangen van Jumbo-Visma", aldus Remy de Wit, voorzitter van de selectiecommissie van de KNSB. Voor de NK afstanden zal Nuis nog niet weten waar hij aan toe is. "We wachten de wedstrijden van komend weekend eerst af en we nemen er volgende week een besluit over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl