NOS Schaatsen

Zorgen om zieke Nuis richting NK: 'Komende twee dagen zijn cruciaal'

Het is zeer twijfelachtig of Kjeld Nuis volgende week de KPN NK afstanden in Thialf kan rijden. Een cruciaal toernooi, omdat daar tickets te verdienen zijn voor het belangrijkste evenement van dit seizoen: de WK afstanden.

"Kjeld heeft griep gehad. Hij is vandaag voor het eerst koortsvrij, maar had vijf dagen lang meer dan 39 graden koorts. Dat kwam heel hard aan", zegt Jac Orie, de coach van Nuis bij de Jumbo-Visma-ploeg.

Aanwijsplek

Nuis is drie tot vier kilo lichaamsgewicht kwijtgeraakt en kampt ook nog met een voorhoofdsholteontsteking. Orie: "We moeten heel goed kijken of we hem laten starten. Kjeld kan ontzettend snel terugkeren, maar van een griep ben je niet gelijk terug. De komende twee dagen zullen cruciaal worden."

Orie maakt zich zorgen om Nuis: 'Vijf dagen meer dan 39 graden koorts'

Nuis werd in 2017 wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter en zou ook nu weer tot de titelkandidaten behoren. Hij komt daardoor in aanmerking voor een eventuele aanwijsplek voor de WK afstanden.

Orie: "Daarover hebben we ook al contact gehad met de KNSB, toen we hem ziek meldden." Er zijn echter geen toezeggingen gedaan door de Nederlandse schaatsbond. "Nee, want misschien kan hij de NK gewoon rijden. Het is afwachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl