NOS NieuwsAangepast

Opnieuw arrestatie voor moord op Peter R. de Vries

De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de voorbereiding van de aanslag op Peter R. de Vries, op 6 juli 2021. Hij is de achtste verdachte in de zaak.

Over de identiteit van de nu opgepakte man zegt het Openbaar Ministerie alleen dat hij de Nederlandse nationaliteit heeft. Hij werd vandaag in Tilburg aangehouden.

De man mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Politie en justitie hebben het vermoeden dat hij deel uitmaakt van het "criminele samenwerkingsverband" dat zich heeft beziggehouden met de moord op De Vries, aldus het OM. Details wil het OM niet bekendmaken.

Marengo

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd anderhalf jaar geleden neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later. De Vries zou zijn vermoord omdat hij de kroongetuige hielp in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi.

Nog geen uur na de aanslag werden Delano G. en Kamil E. aangehouden op verdenking van het plegen van de moord. In de rechtszaak tegen hen is levenslang geëist. Zij ontkennen de moord te hebben gepleegd.

De rechtbank in Amsterdam begon op 6 januari opnieuw met de zaak over de moord op De Vries nadat er in november was besloten om de twee verschillende onderzoeken naar de aanslag voortaan tegelijkertijd te behandelen.

In de eerste zaak, de zogenaamde zaak-Iraklia, staan G. en E. terecht. In eerste instantie werd verwacht dat de zaak in de zomer van 2022 zou worden afgerond, maar omdat er nieuwe stukken aan het dossier werden toegevoegd, werd de zaak heropend.

De andere zaak is het onderzoek naar de opdrachtgevers en andere betrokkenen bij de moord op De Vries. Deze strafzaak kreeg de naam Hendon.

De Vries hoorde bij de bekendste journalisten van Nederland. Eerder maakten we deze terugblik op zijn leven:

De misdaadjournalist die voor niets en niemand weg wilde duiken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl