Visser hoopt 21ste plaats te verbeteren op WK turnen

Terwijl alle individuele medailles bij de WK turnen nog verdeeld moeten worden, zijn olympisch kampioenen Epke Zonderland en Sanne Wevers al uitgeschakeld. De ervaren Nederlandse turners wisten zich niet te plaatsen voor de individuele finales bij de WK. De enige die daar wel in slaagde is de 18-jarige Naomi Visser.

Vanmiddag om 16.00 uur komt Visser in actie in de meerkampfinale.

Het is niet de eerste keer dat Visser een meerkampfinale op een WK turnt. Vorig jaar eindigde ze bij haar debuut in Doha als veertiende.
"Ik denk wel dat ik nu iets meer ervaring heb en dat ik er iets anders sta", zei Visser dinsdag na de landenfinale, waarin het team met de meer ervaren Sanne Wevers, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Eythora Thorsdottir als laatste eindigde.

Het grote doel behaalde het team zaterdag al: met een zesde plaats in de teamkwalificatie stelden de turnsters een olympisch startbewijs veilig. In de kwalificatie was Visser de beste Nederlandse meerkampster en dinsdag in de teamfinale haalde ze ook de meeste punten binnen. Op de balk scoorde ze hoger dan olympisch kampioene Sanne Wevers.

Naomi Visser scoorde in de teamfinale op balk hoger dan olympisch kampioene Sanne Wevers ANP

Visser hoopt vandaag haar prestatie in de kwalificatie, waarin ze als 21ste op de geschoonde lijst eindigde, te verbeteren. "Ik heb (ten opzichte van vorig jaar, red.) een moeilijkere sprong, met een extra halve schroef. Op de andere toestellen ben ik vooral wat stabieler geworden. Persoonlijk hoop ik gewoon mijn score uit de kwalificatie te verbeteren en dan zie ik wel waar ik uitkom."

Simone Biles is de grote favoriet in de meerkampfinale. De Amerikaanse kan in Stuttgart haar vijfde wereldtitel op de meerkamp - en haar zestiende in totaal - veroveren.

STER reclame