Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal vermijdt overwerk op US Open, ontploffende Tsitsipas uitgeschakeld

Rafael Nadal is de jacht op zijn vierde US Open-titel begonnen met een zege op de Australiër John Millman, die vorig jaar Roger Federer nog de pas naar de vierde ronde had weten af te snijden: 6-3, 6-2, 6-2.

De Spanjaard, die vorig jaar in de halve finales moest opgeven vanwege een blessure aan de knie, was van plan in het begin van het toernooi niet te veel energie te verspillen. De als tweede geplaatste Nadal kreeg het echter niet cadeau in het Arthur Ashe Stadium, want Millman had wel zin om nog eens te stunten in New York.

Zover liet Nadal, toernooiwinnaar in 2010, 2013 en 2017, het niet komen in een partij die door vele mooie rally's werd gekenmerkt.

Tsitsipas ontploft en verliest

Stefanos Tsitsipas was begin dit jaar een sensatie met zijn halvefinaleplaats bij de Australian Open, maar net als op Wimbledon is de Griek nu ook bij de US Open in de eerste ronde uitgeschakeld.

De nummer acht van de wereld verloor in New York met 4-6, 7-6 (5), 6-7 (9), 5-7 van de Rus Andrej Roeblev, die eerder deze maand ook al won van onder anderen Roger Federer en Stan Wawrinka.

Stefanos Tsitsipas feliciteert Andrej Roeblev

Het zou een Grieks drama worden voor Tsitsipas. Hij miste in de tiebreak van de derde set een setpunt, kreeg in de vierde set kramp en waarschuwingen omdat hij te veel tijd nam om te herstellen én omdat hij door zijn team gecoacht werd vanaf de tribune.

Op 3-4 in de vierde set ontplofte Tsitsipas toen de scheidsrechter hem geen tijd gaf om zijn hoofdband aan te passen. "Je bent zeker Frans. Jullie zijn mafkezen. Allemaal! Geef me maar een strafpunt, het interesseert me niet meer", schreeuwde hij.

Griekse passie op de tennisbaan in New York

Dat strafpunt kreeg Tsitsipas, maar toch bleef de Griek knokken. Uiteindelijk had Roeblev het laatste woord.

Kyrgios valt weer op, Thiem naar huis

Nick Kyrgios won zijn partij van de Amerikaan Steve Johnson: 6-3, 7-6 (1), 6,4. Dat was niet zozeer opvallend, wel weer zijn gedrag op de baan. Gestoord door iemand op de tribune die in zijn gezichtsveld liep, reageerde Kyrgios geïrriteerd richting de scheidsrechter. Toen zijn geklaag aanhield vroeg Johnson zijn tegenstander of 'hij nu niet eens gewoon kon gaan tennissen'.

Na afloop deed Kyrgios wederom van zich spreken. Op de vraag of hij zich wel goed had kunnen voorbereiden op de US Open, nadat hij twee weken geleden een boete had gekregen wegens wangedrag in Cincinnati, antwoordde hij: "Jawel hoor, de ATP (tennisorganisatie, red.) is toch corrupt."

Dominic Thiem strandde verrassend in de eerste ronde. De als vierde geplaatste Oostenrijker, vorig jaar kwartfinalist, boog het hoofd voor Thomas Fabbiano uit Italië: 4-6, 6-3, 3-6, 2-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl