Sloane Stephens heeft het moeilijk tegen Anna Kalinskaja
NOS SportAangepast

Snelle exit Stephens bij US Open, slordige titelhoudster Osaka wel door

Sloane Stephens pakte twee jaar geleden nog de titel bij de US Open, maar dit jaar ligt de Amerikaanse tennisster er al in de eerste ronde uit. Ze bleek niet opgewassen tegen de Russische qualifier Anna Kalinskaja, die na twee sets klaar was met de als elfde geplaatste Stephens: 6-3, 6-4.

Stephens had zich na haar verrassende toernooiwinst in 2017 in New York alleen nog vorig jaar in Miami met een titel weten te onderscheiden. Onlangs verbrak ze al na vier maanden de samenwerking met de Nederlandse coach Sven Groeneveld.

Tegen de 20-jarige Kalinskaja overleefde de zes jaar oudere Stephens twee matchpoints, maar bij de derde kreeg de Russin hulp van de netband en was het pleit alsnog beslecht.

Anna Kalinskaja

"Ik was niet constant genoeg, maar dat is ook haar verdienste", sprak na afloop de verliezer, die de opslag van Kalinskaja één keer wist te breken. Haar opponente benutte echter drie van haar vier breakkansen.

Gauff rechtvaardigt wildcard

De 15-jarige Cori Gauff verraste in juni op Wimbledon door als qualifier verrassend, mede dankzij een zege op Venus Williams, de achtste finales te halen en ook op Flushing Meadows deed ze van zich spreken.

De met een wildcard toegelaten Gauff klopte ondanks een verloren eerste set de ook pas 18-jarige Russin Anastasia Potapova met 3-6, 6-2, 6-4.

15-jarige Gauff wint ook op US Open haar eerste partij

Naomi Osaka werd flink aan het werk gezet in haar eerste wedstrijd op de US Open na haar tumultueuze finale van vorig jaar tegen Serena Williams. De Japanse titelverdedigster won met 6-4, 6-7 (5), 6-2 van de Russin Anna Blinkova.

Osaka kampte in de aanloop naar de US Open met knieproblemen en leek tegen Blinkova het nodige ritme te missen. Zo maakte ze liefst 50 onnodige fouten, al stonden daar wel 43 winners tegenover.

Osaka versloeg Williams vorig jaar in de finale, maar haar eerste grandslamtitel werd overschaduwd door een slepende tirade van Williams richting de umpire. Bij de Australian Open veroverde Osaka dit jaar haar tweede grandslamtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl