1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Tevreden Bertens overtuigt, Hogenkamp laat kansen liggen

Bertens overtuigt in eerste ronde US Open tegen Spaanse

Kiki Bertens heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De nummer zeven van de wereld was met 6-4, 6-2 een maatje te groot voor de Spaanse Paula Badosa.

Daar waar Bertens in Cincinnati onlangs haar titel kwijtraakte met een weifelend optreden, verslapte ze vandaag in New York geen moment. Tegen de mondiale nummer 91 oogde ze gretig, controleerde de wedstrijd en kreeg geen enkel breakpoint tegen.

Juiste balans

"Ik denk dat er weinig negatieve punten te vinden waren vandaag, daar ben ik erg blij mee. Ik had vandaag de juiste balans. Was scherp op mijn benen, haalde veel en kon zelf ook veel aanvallen", zei Bertens na afloop.

Bertens na goede start US Open: 'Juiste balans was er vandaag'

Bertens heeft een opvallende verklaring voor haar goede spel. "Achteraf was het misschien wel goed dat ik in Cincinnati vroeg verloor. Daardoor heb ik hier al tien dagen goed kunnen trainen, dat heb ik nog nooit gedaan bij de US Open.

Eindelijk weer grandslamsucces?

Bertens is gebrand op een goed resultaat bij de US Open. Bij haar laatste dertien grandslamtoernooien kwam ze slechts één keer voorbij de derde ronde. Grootste tegenvaller was haar opgave dit jaar in de tweede ronde van haar geliefde Roland Garros.

Buiten de grandslamtoernooien om doet Bertens het naar behoren. Mede dankzij titels in Madrid en Sint-Petersburg is ze nog altijd een vaste waarde in de toptien.

Volgende tegenstander

De volgende tegenstander van Bertens in New York, waar ze vorig jaar tot de derde ronde reikte, is Anastasia Pavljoetsjenkova. Ze verloor eerder dit jaar van de Russin bij de Australian Open.

Hogenkamp teleurgesteld, maar heeft de bevestiging op de goede weg te zijn

Hogenkamp laat kansen liggen

Richèl Hogenkamp kon het voorbeeld van Bertens niet volgen. De qualifier vergat tegen de als 23ste geplaatste Kroatische Donna Vekic door te drukken: 6-7 (4), 3-6.

Hogenkamp probeerde met slim tennis haar tegenstandster tot fouten te verleiden. Die tactiek werkte aanvankelijk. Ze was geduldig en kwam op 3-1, maar kon dit niet vasthouden.

Op 6-5 kon Hogenkamp de set uitserveren, maar liet ze op dat moment weer niet haar beste tennis zien. Vekic kon in de tweede set de rust beter bewaren, waardoor ze het duel controleerde

ANP
Richèl Hogenkamp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl