Teleurstelling bij Jadon Sancho
NOS Voetbal

Voetbalpodcast #167: 'Rare dingen aan de hand bij strafschoppenserie Engeland'

Na 51 gespeelde wedstrijden op het EK voetbal heeft Italië zich verdiend gekroond tot Europees kampioen. Dat is de conclusie die wordt getrokken in de NOS Voetbalpodcast.

Daarin bespreekt presentator Arno Vermeulen met Jeroen Stekelenburg, Jeroen Grueter en Jan Roelfs de finale tussen Engeland en Italië en er wordt teruggeblikt op het eindtoernooi.

Na 120 minuten spelen was de stand gelijk (1-1) en dus werden er penalty's genomen. De heren hebben met stijgende verbazing gekeken naar de strafschoppenreeks, waarin de Engelsen het onderspit delfden.

"Het was zo chaotisch allemaal", zegt Grueter. Volgens hem oogde de Engelse bondscoach Gareth Southgate erg onrustig voor het beslissende moment. "Het was heel merkwaardig dat er penalty's werden genomen door spelers die geen bal geraakt hadden", vult Stekelenburg aan.

Hij doelt daarmee op Marcus Rashford en Jadon Sancho, die speciaal voor de strafschoppenserie in het veld waren gebracht, maar beiden misten. "Er waren rare dingen aan de hand", concludeert Vermeulen.

Bekijk de samenvatting van de EK-finale Italië-Engeland

De finale werd geleid door Björn Kuipers en volgens Grueter deed de 48-jarige scheidsrechter dat naar behoren. "Kuipers was echt goed op dreef."

Nu het EK ten einde is, wordt er gefilosofeerd over het beste elftal dit toernooi. De Italiaanse keeper Gianluigi Donnarumma is uitgeroepen tot beste speler, maar de commentatoren hadden er ook vrede mee gehad als verdediger en aanvoerder Giorgio Chiellini die prijs had gekregen.

Tot slot wordt er gesproken over de pikante transfer van Steven Berghuis naar Ajax. Stekelenburg omschrijft het als een "bijzonder pijnlijke transfer" en Grueter concludeert dat Feyenoord zijn beste speler kwijt raakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl