1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS VoetbalAangepast

Pijnlijk, schaamrood en wanprestatie; zo wordt er gereageerd op Oranje

"Pijnlijk" en "Enorme kater na Oranjevolksfeest", kopt het Algemeen Dagblad een dag na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK door Tsjechië. Het functioneren van bondscoach Frank de Boer, het ontbreken van dragende spelers en het gebrek aan mentaliteit; binnen- en buitenlandse media laten geen deel onbesproken.

De Telegraaf geeft het complete elftal rood. "Oranje heeft alles en iedereen, zichzelf incluis, drie weken lang zand in de ogen gestrooid", analyseert de krant. "Dat het onthutsend zwakke Nederland tegen Tsjechië zijn eigen graf groef, zorgde voor extra zout in de wonden van de supporters."

Ook de analisten van de NOS waren ontevreden over de prestaties van Oranje, bekijk de video hieronder:

NOS-analisten: 'Wissel van Malen mag je gerust een 'Advocaatje' noemen'

Sportjournalist Willem Vissers van de Volkskrant stelt dat "de identiteit van een uniek voetballand is verkwanseld". Ook zonder een rode kaart had het Nederlands elftal vermoedelijk verloren, schrijft hij.

"Het kan niet anders of de Nederlandse wanprestatie heeft gevolgen voor de positie van bondscoach Frank de Boer. Afwijken van de speelwijze waarmee de ploeg de laatste jaren aan succes bouwde. En dan verliezen nog voor de grote tegenstanders zich aandienen. Oef."

Ook de buitenlandse pers is de pijnlijke uitschakeling van Oranje niet ontgaan. "Een eerste donderslag in dit Europees kampioenschap", schrijft de Franse krant Le Monde. En het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft vooral te doen met 'hun' Matthijs de Ligt. "Oei! De Ligt!", kopt de krant.

De Engelse oud-international Gary Neville had weinig goeds over voor de verdediger die in de 54ste minuut een rode kaart kreeg. "Als je uitglijdt, dan sta je verkeerd gepositioneerd. Het is eigenlijk gewoon heel slecht verdedigen en een gebrek aan ervaring", aldus de oud-verdediger.

Het Duitse Bild schrijft dat "De Boer maandag maar beter niet de kranten kan lezen" en dat lijkt misschien wel de beste tip voor de bondscoach deze ochtend.

Bekijk samenvatting van Nederland - Tsjechië (0-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl