EK voetbal
De Ligt en Van de Beek trainen apart, Berghuis solliciteert naar basisplaats

Oranje werkte maandagmiddag zijn eerste training op Nederlandse bodem af zonder de basisspelers uit het duel met Georgië, de niet helemaal fitte Matthijs de Ligt én Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United werkte net als De Ligt een individueel programma af.

Van de Beek en De Ligt, die Nederland-Georgië zondag vanaf de tribune bekeken, fietsten rustig in en werkten vervolgens wat loop- en baloefeningen af in de stralende zon in Zeist. De Ligt is herstellende van een liesblessure, het is niet bekend waarom Van de Beek voor zichzelf trainde.

Bankzitter

Van de Beek heeft een teleurstellend seizoen bij Manchester United achter de rug. De oud-Ajacied was in zijn eerste seizoen in Engeland veel vaker bankzitter dan hem lief was en bleef in de verloren Europa League-finale tegen Villarreal 120 minuten op de bank.

Donny van de Beek ontbrak net als Matthijs de Ligt bij de groepstraining ANP

De Oranje-spelers die tegen Georgië invielen - onder wie doelpuntenmaker Ryan Gravenberch - of de hele wedstrijd op de bank zaten, werkten een intensieve training af. Dit alles onder toeziend oog van de tien basisspelers. Maarten Stekelenburg trainde met de keepers, die wat fietsten en stretchten.

Zondag 13 juni staat voor het Nederlands elftal de eerste EK-wedstrijd op het programma. Oekraïne is om 21.00 uur de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

STER reclame