NOS Voetbal

De Boer ziet lichtpunten en blije gezichten: 'We zijn klaar voor het EK'

Frank de Boer ziet lichtpunten: 'Zijn er klaar voor'

De kritiek was niet mals na de matige vertoning tegen Schotland. Met de 3-0 overwinning op Georgië toonde Oranje volgens Frank de Boer beterschap. "Ik heb lichtpunten gezien", aldus de bondscoach. "In verdedigend en aanvallend opzicht kunnen we nog steeds verbeteren, maar we hebben nu nog een week om ons te richten op Oekraïne."

"We zijn er klaar voor", stelde De Boer. "Dat vertrouwen komt doordat we onze taken goed hebben uitgevoerd, doordat ik mooie combinaties heb gezien en doordat ik zie dat we stappen zetten. Ik zag aan de blije gezichten bij de spelers dat zij er ook zo over denken."

Wout Weghorst en Memphis Depay

Een van de lichtpunten was volgens De Boer spits Wout Weghorst. "Ik vond hem goed spelen en zei in de rust al tegen hem dat zijn moment ging komen. Ik had het gevoel dat hij zijn beloning zou krijgen. Een spits wil en moet goals maken."

Weghorst wist het: 'Toeval bestaat niet'

Weghorst had de woorden van De Boer eigenlijk niet eens nodig. De spits uit Borne, vlakbij Enschede, voelde de goal aankomen. "Soms sta je op en heb je het gevoel dat het een speciale dag wordt", zei de spits. "Dat had ik en ik wist het. Toeval bestaat niet. Met mijn familie en kleine op de tribune."

Weghorst wist het: 'Toeval bestaat niet'

Weghorst scoorde op aangeven van Depay en ook dat was geen toeval. Weghorst had tijdens het trainingskamp in Portugal aan Depay laten zien hoe hij zijn loopacties maakt en zo vond Depay de weglopende Weghorst. "Pure ontlading", zei Weghorst over zijn reactie na de goal.

Depay geniet van 'jankende' Weghorst

"Precies zoals we in ons hoofd hadden, lukte vandaag", aldus Depay. "Hij jankt hem goed binnen en daarna jankte hij volgens mij ook, haha. Wout en ik hebben vaker contact buiten voetbal. Ik ben trots op hem. Ik hoop dat hij kan doorpakken. Je ziet dat hij heel Nederland achter zich heeft. Hij moet het laten zien."

Depay geniet van 'jankende' Weghorst: 'Trots op hem'

Depay zag evenals De Boer een ander Nederlands elftal dan tegen Schotland. "We mogen op paar punten na tevreden zijn. Er zijn details waar we aan moeten werken, maar het gevoel is goed, is positief."

Daar sloot Georginio Wijnaldum zich bij aan. "De media en Nederland zijn kritisch", zei de aanvoerder. "Dat mag ook wel als je zo speelt tegen Schotland. Maar we moeten ook het vertrouwen hebben om het beter te doen, en dat hebben we vandaag gedaan."

Bekijk hieronder de reacties van Georginio Wijnaldum, Maarten Stekelenburg en Daley Blind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl