Lasse Schöne verbergt zijn gezicht na zijn gemiste strafschop op het WK van 2018 tegen Kroatië.
NOS Voetbal

Droom Schöne en Jørgensen valt in duigen: niet in Deense EK-selectie

Hij kwam speciaal naar sc Heerenveen met het oog op het EK. In Friesland zou hij de speelminuten maken, die hij bij Genoa ontbeerde. En op die manier hoopte hij bondscoach Kasper Hjülmand te overtuigen om de middenvelder op te nemen in zijn EK-selectie.

Dinsdagavond werd de Deense selectie bekend, zonder Lasse Schöne. Ook Feyenoorder Nicolai Jørgensen behoort niet tot de 26 namen.

Toch zitten er genoeg bekende namen uit de eredivisie in de Deense selectie. Denk maar aan oud-Ajacieden Christian Eriksen, Kasper Dolberg en Nicolai Boilesen, Joachim Andersen (oud-FC Twente) en Mathias 'Zanka' Jørgensen (oud-PSV).

De Denen zijn bij het EK ingedeeld in Groep B met Finland, België en Rusland. De eerste wedstrijd is op 12 juni in Kopenhagen tegen de Finnen.

Denemarken doet voor de negende keer mee aan het Europees kampioenschap. In 1992 won het, als vervanger van het uitgesloten Joegoslavië, tot ieders verrassing de Europese titel in Zweden.

Schöne en Jørgensen speelden beiden nog in de verloren achtste finale van het WK in 2018. In de strafschoppenserie tegen de latere finalist Kroatië misten ze allebei (net als Eriksen trouwens) van elf meter.

Eind maart speelde Schöne zijn 51ste en voorlopig laatste interland (8-0 tegen Moldavië). Jørgensens laatste interland (zijn 39ste) was op 7 juni 2019 in het EK-kwalificatieduel met Ierland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl