Dani Olmo viert de winnende treffer van Spanje

Spanje op valreep langs Georgië, Denen maken statement én acht goals

Spanje is er in de WK-kwalificatie op de valreep in geslaagd het uitduel met Georgië te winnen. Dani Olmo bezorgde Spanje in blessuretijd een 2-1 overwinning.

Georgië, 89ste op de wereldranglijst van de FIFA, kwam tegen de wereldkampioen van 2010 kort voor rust op 1-0 via Khvicha Kvaratskhelia (met links in de verre hoek).

Na rust drong het flets spelende Spanje flink aan. De 1-1 was een intikker van Ferran Torres, waarna Olmo in de 92ste minuut Spanje alsnog liet juichen. Zijn schot van afstand werd door keeper Giorgi Loria nog aangeraakt, maar de bal ging er via de paal alsnog in.

Na de 2-1 sloegen bij Levan Shengelia de stoppen door en torpedeerde hij Pedri met een zware tackle. De speler van Konyaspor mocht meteen gaan douchen.

Denemarken na statement naar monsterscore

Denemarken haalde flink uit in de wedstrijd met Moldavië, 8-0. Net als de spelers van Nederland, liepen de Denen ook in een zwart shirt met de tekst 'Football supports change' het veld op als protest tegen de wantoestanden in Qatar.

De spelers van Denemarken voor het duel met Moldavië

Met basisplaatsen voor (oud)-eredivisiespelers Kasper Dolberg, Nicolai Boilesen en Lasse Schöne hadden de Denen al na de eerste helft een 5-0 voorsprong te pakken. Na rust deden ze het iets rustiger aan en werd nog drie keer het net gevonden.

Engeland won ook zijn tweede wedstrijd in groep I. In Tirana klopte het Albanië met 2-0. Harry Kane kopte kort voor de pauze vallend raak. Na rust had Kane pech met een schot op de lat, maar hij verzorgde ook de assist bij de 0-2 van Mason Mount.

Frankrijk klaart WK-kwalificatieklus in Kazachstan wel

Na het puntenverlies tegen Oekraïne (1-1) heeft een matig Frankrijk de klus in en tegen Kazachstan wel weten te klaren. Het WK-kwalificatieduel werd met 2-0 gewonnen.

Met vier punten uit twee wedstrijden gaat de regerend wereldkampioen aan de leiding in groep D. Oekraïne en Finland speelden gelijk tegen elkaar en volgen Frankrijk op twee punten.

Griezmann, Dembélé en Martial zijn blij met elkaar

Ousmane Dembélé opende op het kunstgras in Nur-Sultan na negentien minuten de score. Op aangeven van Anthony Martial schoot de Barcelona-aanvaller met rechts raak in de verre hoek.

Vlak voor rust viel de tweede treffer. Na een corner van Antoine Griezmann kopte Sergij Malij de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Aleksandr Mokin.

Frankrijk kreeg na rust mogelijkheden om nogmaals toe te slaan, onder meer via Dembélé. De uitblinkende Mokin bleef verder leed bespaard, ook omdat hij een penalty keerde van de ingevallen Kylian Mbappé.