AFP
NOS Voetbal

Geen laatste kunstje op EK voor Deense bondscoach Hareide

Age Hareide stopt deze zomer als bondscoach van Denemarken. Het contract van de 66-jarige Noor loopt af op 31 juli en hij ziet het niet zitten om nog een jaar langer te blijven.

Het EK van komende zomer had eigenlijk de laatste klus moeten worden van Hareide als bondscoach van Denemarken. Daarna zou hij worden opgevolgd door Kasper Hjulmand, voormalig coach van Mainz 05 en FC Nordsjaelland.

Nu het EK in verband met het coronavirus met een jaar is uitgesteld, had de Deense voetbalbond hem gevraagd om zijn afscheid ook met een jaar uit te stellen. Hareide bedankte voor die eer.

"Denemarken wordt net als vele andere landen geconfronteerd met een grote crisis", laat de Deense voetbalbond weten. "Helaas zal Age Hareide het team niet meer coachen op het uitgestelde EK. We vinden het jammer, want we hadden gehoopt dat hij nog een zomer zou doorgaan."

WK 2018 en EK '2020'

Hareide werd in 2016 bondscoach van Denemarken. Onder zijn leiding haalden de Denen de eindronde van het WK in Rusland, waarin ze in de achtste finales werden uitgeschakeld door de latere finalist Kroatië.

Voor het EK van 2020, en nu dus 2021, plaatste Denemarken zich door tweede te worden in groep D, achter Zwitserland. De Deense selectie telt spelers als Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Christian Eriksen (allen ex-Ajax). Jon Dahl Tomasson, die ook als speler en trainer in Nederland actief was, is de assistent-bondscoach.

Onder Hareide kenden de Denen een reeks van 34 duels zonder nederlaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl