EK voetbal
Oranje begint voorbereiding op EK met vijftien spelers

De voorbereiding van het Nederlands elftal op het EK is nu echt begonnen. Op het complex van de KNVB in de Zeister bossen werkte een groep van vijftien spelers de allereerste training af voor het toernooi, dat op 11 juni begint.

Onder toeziend oog van bondscoach Frank de Boer werd er getraind door Maarten Stekelenburg, Tim Krul, Marco Bizot, Tonny Vilhena, Owen Wijndal, Donyell Malen, Denzel Dumfries, Quincy Promes, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Joël Veltman en de nieuwkomers Cody Gakpo en Jurriën Timber.

De vijftien zijn de fitte spelers zonder clubverplichtingen die deel uitmaken van de voorlopige EK-selectie van 34 man.

Ook Veltman van de partij

De Boer zou de voorbereiding eigenlijk starten met veertien spelers, maar verdediger Veltman meldde zich ook al in Zeist. Hij maakte zondag vanwege een lichte blessure geen deel uit van de selectie van Brighton & Hove Albion.

Spelers Nederlands elftal melden zich in Zeist voor start EK-voorbereiding

Heel aangenaam waren de omstandigheden tijdens de training niet: na tien minuten werden de spelers en technische staf getrakteerd op een onvervalste hoosbui. De Boer vluchtte aanvankelijk de dug-out in en liet de eerste spelvormen over aan zijn assistenten. Toen de bui maar bleef aanhouden, keerde de bondscoach alsnog terug op het veld.

Stekelenburg, Krul en Bizot werkten een training af onder keeperstrainer Patrick Lodewijks, terwijl de veldspelers zich onder meer bezighielden met rondo's en partijtjes. Veltman trainde vanwege zijn blessure apart.

Assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooij tijdens de training ANP

De training maakt deel uit van een driedaagse trainingsstage. Dinsdag en woensdag wordt er opnieuw getraind. Vervolgens maakt De Boer zijn definitieve EK-selectie bekend, die uit 26 spelers mag bestaan. Die groep vertrekt zaterdag 29 mei voor een trainingskamp naar Portugal.

Zondag 13 juni om 21.00 uur begint Oranje aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

STER reclame