Denzel Dumfries op de fiets in Zeist
NOS Voetbal

EK-voorbereiding Oranje van start: stage, selectie, trainingskamp, oefenduels

Het is nog even wachten op de eerste wedstrijd, maar voor het Nederlands elftal gaat de voorbereiding op het EK maandag echt beginnen met een driedaagse trainingsstage in Zeist. Wie en wat kun je verwachten tot de start van het EK? We zetten het op een rij.

De fitte spelers zonder clubverplichtingen melden zich om 13.00 uur bij het Woudschoten-hotel in Zeist. Dat zijn in principe Steven Berghuis, Marco Bizot, Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Tim Krul, Donyell Malen, Quincy Promes, Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Tonny Vilhena en Owen Wijndal. Wanneer Daley Blind zich meldt, is afhankelijk van het herstel van zijn enkelblessure.

Om 17.30 uur maandagavond werkt bovenstaande groep de eerste training af op het complex van de KNVB in de Zeister bossen. Deze groep traint gedeeltelijk samen met de selectie van Jong Oranje die zich in Zeist voorbereidt op de finaleronde van het Europees kampioenschap.

Dag van de selectie

Na nog twee trainingen op dinsdag en één op woensdagochtend keert de groep na de lunch huiswaarts. De spelers hebben dan waarschijnlijk net gehoord of ze tot de EK-selectie behoren of niet. De namen van de spelers die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het EK worden vanaf 14.00 uur online onthuld.

Twee uur later, om 16.00 uur, geeft bondscoach Frank de Boer tijdens een persconferentie in Zeist een toelichting op de EK-selectie. Het wordt een spannende dag voor alle 34 spelers uit de voorselectie, maar met name voor Cody Gakpo, Teun Koopmeiners en Jurriën Timber. Afvallen bij Oranje betekent dan een EK-loze zomer. Ze gaan ook niet met Jong Oranje mee.

Cody Gakpo voor Jong Oranje

Op vrijdag 28 mei verzamelt de EK-selectie in Zeist en na een training in de avond en een op de daaropvolgende ochtend vertrekt het gezelschap aan het einde van de zaterdagmiddag naar Schiphol. Daar wacht het vliegtuig naar Faro.

Trainingskamp in Portugal

Het trainingskamp in Portugal duurt tot zaterdag 5 juni. Woensdagavond 2 juni oefent het Nederlands elftal in het Estádio Algarve in Almancil tegen Schotland, dat op het EK is ingedeeld in groep D met Kroatië, Tsjechië en Engeland.

Memphis Depay in 2017 in het Cascade-resort

Na zeven nachten in het luxueuze Cascade-resort in Lagos, Algarve, keert Oranje terug naar Nederland. Dat wil zeggen: na de vlucht van Faro naar het Duitse vliegveld Münster/Osnabrück.

Terug in Nederland: Team Base Camp

In het stadion van FC Twente oefent Oranje op 6 juni tegen Georgië, geen EK-deelnemer, en aansluitend rijdt de Nederlandse bus naar Zeist. Het is dan een week voor de start van het EK voor Oranje. Het Woudschoten-hotel en de KNVB Campus wordt volgens de officiële UEFA-termen omgedoopt tot Team Base Camp van Nederland.

Het aantal trainingen wordt teruggeschroefd naar één per dag en op 13 juni begint het echt. Zondagavond 21.00 uur speelt Oranje zijn eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff Arena.

Wedstrijdschema EK groepsfase Nederland

Datum Wedstrijd
13 juni 21.00 uur Nederland - Oekraïne
17 juni 21.00 uur Nederland - Oostenrijk
21 juni 18.00 uur Noord-Macedonië - Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl