Ramos ontbreekt in de Spaanse selectie voor het EK ProShots
EK voetbal

Sergio Ramos maakt geen deel uit van de Spaanse selectie voor het EK voetbal. De 35-jarige verdediger van Real Madrid, met 180 interlands recordinternational van Spanje, werd dit seizoen geplaagd door blessures.

Volgens bondscoach Luis Enrique kan hij Ramos vanwege diens gebrek aan wedstrijdritme niet meenemen. Hij speelde slechts vijftien competitieduels.

"Sergio heeft een te lange periode niet kunnen spelen of trainen", aldus Enrique. "Het was geen makkelijke beslissing voor mij. Ik heb hem gebeld en dat was moeilijk. Ik voel me er slecht bij. Sergio is een fantastische prof, we hadden hem er allemaal heel graag bij gehad."

Ramos: 'Het doet pijn'

Ramos zelf reageerde via sociale media: "Na een paar zware maanden en een vreemd seizoen, anders dan ik ooit in mijn carrière heb meegemaakt, volgt nu het EK. Ik heb gevochten en hard gewerkt om 100 procent fit te zijn voor Real Madrid en het nationale team. Maar het loopt niet altijd zoals je zou willen."

"Het doet me pijn om niet voor Spanje te kunnen spelen, maar ik moet eerlijk en oprecht zijn. Het beste is nu om te rusten, volledig te herstellen en volgend seizoen terug te komen."

Ramos had tijdens het EK de speler met de meeste interlands kunnen worden. Dat record is nu nog in handen van Ahmed Hassan, die 184 keer in actie kwam voor de nationale ploeg van Egypte.

24 in plaats van 26

Opvallend genoeg heeft Enrique, mede door het ontbreken van Ramos, geen enkele speler van Real Madrid geselecteerd.

De Spaanse bondscoach heeft verder slechts 24 spelers opgenomen in zijn selectie, waar het landen is toegestaan er 26 in te schrijven. "We willen niet meer spelers meenemen, omdat iedereen de kans moet hebben om te spelen. We weten dat op het EK slechts 18 of 19 spelers daadwerkelijk zullen spelen", zegt Enrique.

Aymeric Laporte, die als jeugdspeler voor Frankrijk uitkwam, is wellicht de verrassendste EK-ganger. De 26-jarige verdediger van Manchester City heeft Baskische voorouders en beschikt over een Frans en een Spaans paspoort. Omdat hij nog geen interlands voor de A-ploeg van Frankrijk heeft gespeeld, kon hij onlangs de keuze maken om voortaan voor Spanje uit te komen.

Eerst tegen Zweden

Spanje is op het EK ingedeeld in een groep met Zweden, Polen en Slowakije. Voor de Spanjaarden begint het toernooi op maandag 14 juni. Zweden is dan de tegenstander in Sevilla.

STER reclame