Ansu Fati AFP

Hij is het toptalent van FC Barcelona en kan het goudhaantje zijn van de Spaanse voetbalploeg. Ansu Fati wilde belangrijk zijn voor Barça dit seizoen en daarna doorstomen op het Europees kampioenschap. Maar door die stoute dromen kan een streep.

De 18-jarige aanvaller, op zijn leeftijd al goed voor 13 goals in 43 duels voor de Catalaanse topclub, kent verschrikkelijke maanden, waarin de problemen zich al vanaf november opstapelen. Hij heeft nog maanden nodig om te herstellen van een zware knieblessure.

Fati kampt met een scheur in de meniscus van zijn linkerknie, waarvoor hij in november werd geopereerd. Begin januari bleek dat de hechting van de meniscus niet voldoende genas, waarop er opnieuw gehecht werd.

Toen was al duidelijk dat hij dit seizoen niet meer voor Barcelona kon spelen. Fati hoopte nog wel op het Europees kampioenschap.

Ansu Fati in het shirt van Spanje AFP

De problemen met zijn meniscus bleven en nu is de keuze gemaakt om niet opnieuw te hechten, maar om de meniscus volledig te verwijderen. In eerste instantie wilde Fati dat niet, omdat het een heftige ingreep is, waarbij er angst is voor blijvende schade voor de jonge voetballer.

Andere arts

De derde ingreep voor Fati dit seizoen wordt in tegenstelling tot de eerdere twee operaties gedaan door een andere arts. Dit keer wordt Fati geopereerd door de arts van het Portugese nationale team, een specialist voor dit soort blessures.

De bedoeling is dat Fati bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aansluit bij FC Barcelona.

STER reclame