Nederlands elftal

De Spaanse stad Bilbao heeft van de Europese voetbalbond UEFA te horen gekregen geen speelstad meer te zijn voor het komende EK. Sevilla neemt de toegekende wedstrijden over.

De UEFA wil dat er bij alle EK-wedstrijden publiek aanwezig is en die garantie kon Bilbao niet geven vanwege de strenge restricties in Baskenland rond het coronavirus. Spanje zou in Bilbao spelen tegen Polen, Zweden en Slowakije.

Het San Mames-stadion in Bilbao AFP

Bilbao is woest vanwege de "eenzijdige beslissing" van de UEFA en dreigt de voetbalbond aan te klagen.

München en Dublin hebben ook problemen

De UEFA liet eerder deze week weten vrijdag definitief te bevestigen wat de twaalf speelsteden zijn. Net als Bilbao hebben ook München en Dublin problemen met de autoriteiten om publiek toe te laten tijdens het EK.

Amsterdam is het wel gelukt. In de Johan Cruijff Arena kan in juni met minimaal 12.000 toeschouwers gespeeld worden. In Amsterdam staan vier EK-duels gepland.

Het EK start op 11 juni in Rome en eindigt op 11 juli in Londen. Naast Rome, Londen en Amsterdam mogen er ook fans bij de duels in Kopenhagen, Glasgow, Boedapest, Boekarest, Sint-Petersburg en Bakoe aanwezig zijn.

Gijs de Jong, toernooidirecteur van de EK-duels in Amsterdam, vertelde eerder al over het plan om 12.000 toeschouwers toe te laten in de Johan Cruijff Arena.

EK-directeur De Jong blij met 12.000 fans, maar zit niet te wachten op extra duels

STER reclame