Ruud van Nistelrooij in 2014 als assistent van bondscoach Guus Hiddink in Oranje Pro Shots
EK voetbal

Ruud van Nistelrooij wordt assistent van bondscoach Frank de Boer bij het EK van komende zomer. Dat liet De Boer doorschemeren na de loting voor de kwalificatiereeks van het WK in 2022.

De Boer wil de voormalige spits er graag al bij hebben als in maart 2021 de eerst kwalificatieduels op het programma staan. "Ik heb al een kopje koffie met hem gedronken. Het is wel de bedoeling dat hij bij ons aansluit, maar we moeten nog even kijken of dat kan. Hij wil heel graag."

Frank de Boer: 'Laten we hopen dat Van Nistelrooij er in maart bij is'

Het was al langer de bedoeling dat Van Nistelrooij in aanloop naar het EK zou aansluiten bij Oranje. Na het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach wees Van Nistelrooij een rol als assistent bij Oranje nog af. Destijds gaf hij nog de voorkeur aan het trainerschap van PSV onder 19.

Dat blijft Van Nistelrooij ook doen, maar De Boer hoopt dat zijn oud-teamgenoot in het voorjaar tijd voor Oranje zal krijgen. Dat is wel afhankelijk van de coronapandemie. Met het oog op het virus ligt het jeugdvoetbal in de meeste landen nu nog stil. "Normaal gesproken zijn er in die periode ook internationale wedstrijden onder 18 en dan heeft Van Nistelrooij vaak maar vijf jongens op De Herdgang. Dan zou hij waarschijnlijk met ons mee kunnen gaan."

Van Nistelrooij was tussen 2014 en 2016 al assistent bij Oranje onder Danny Blind en Guus Hiddink. Wat verwacht De Boer dat hij kan toevoegen. "We hebben veel spelers die nog geen toernooiervaring hebben. Ik heb dat natuurlijk, maar Ruud ook", aldus De Boer. "Ik heb het zelf meegemaakt in 1992 bij mijn eerste EK. Dan is het wel handig als iemand kan vertellen hoe het werkt."

STER reclame