Maarten Stekelenburg, hier nog in functie als coach van Oranje onder 19, voegt zich bij de staf van bondscoach Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman voegt Stekelenburg en Van Nistelrooij toe aan Oranje-staf

Maarten Stekelenburg gaat bij het Nederlands elftal aan de slag als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Hij is de opvolger van de eerder deze maand vertrokken Kees van Wonderen. Ruud van Nistelrooij voegt zich tijdens het EK van komende zomer bij de technische staf.

De 47-jarige Stekelenburg is sinds 2016 in dienst van de KNVB als coach van Oranje onder 19. Eerder had hij Oranje onder 17 onder zijn hoede en was hij kortstondig trainer bij Almere City FC.

"Na alle mooie jaren bij de KNVB-jeugdelftallen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om op het hoogste niveau te werken", aldus Stekelenburg. "Ik kijk ernaar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer."

"Zijn voetbalvisie sluit goed aan op die van het Nederlands elftal", zegt Koeman over Stekelenburg. "Precies om die reden hebben we, samen met Nico-Jan Hoogma (directeur topvoetbal KNVB, red.), ook intern gezocht voor de invulling van de vacature. Maarten past goed in ons team."

Koeman (links) met Van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij versterkt de staf van Oranje tijdens het EK van 2020. De 43-jarige oud-international is momenteel coach van PSV onder 19.

Van Nistelrooij heeft van PSV toestemming gekregen om, bij de start van de voorbereiding op het EK, tijdelijk bij het Nederlands elftal aan te sluiten.

"Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven", zegt Koeman.

Van Nistelrooij was tussen 2014 en 2016 al assistent-bondscoach bij Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl