NOS Voetbal

Ooit samen naar Ibiza, nu tegenover elkaar: 'Frank de Boer en ik zijn vrienden'

Ooit samen naar Ibiza, nu tegenover elkaar: 'Frank de Boer en ik zijn vrienden'

Vier jaar verdedigden ze samen het 'blaugrana' van Barcelona, eenmaal werden ze zij aan zij kampioen, in 1998/1999. Maar belangrijker, ze vonden in die jaren in elkaar een goede vriend: Luis Enrique en Frank de Boer, bondscoaches van Spanje en Nederland.

"We hebben lang samen bij Barça gezeten. We zijn samen op vakantie geweest naar Ibiza. We zijn vrienden", aldus Luis Enrique, die De Boers Oranje woensdagavond - hoe toepasselijk - vriendschappelijk treft met Spanje in Amsterdam.

De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion dat vernoemd is naar een andere speler met Barcelona-verleden, misschien wel de grootste van allemaal: Johan Cruijff. Luis Enrique: "Ik hoop dat we de naam eer aandoen. De naam van dit stadion geeft een spelfilosofie aan, een aantrekkelijke manier van voetballen. Het is een van de mooiste plekken om te spelen."

21 oktober 2014: Frank de Boer en Luis Enrique bij Barcelona-Ajax

Luis Enrique trof De Boer tot nu toe tweemaal, beide keren in 2014, in de groepsfase van de Champions League. De Spanjaard stond destijds aan het roer bij Barcelona, De Boer was trainer van Ajax. Luis Enrique won beide ontmoetingen: met 3-1 in het Camp Nou en 0-2 in Amsterdam.

Zes jaar later is alles anders: de werkgevers van beide trainers, het mindere belang van de wedstrijd, noem maar op. Wat nog hetzelfde is, is het feit dat Luis Enrique en De Boer elkaar 'vriend' noemen.

En het onderlinge respect. Luis Enrique: "Oranje zit in een fase van vernieuwing, maar het is een interessante selectie die het ons nog wel moeilijk kan maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl