NOS Voetbal

Nu ook positieve coronatest bij Oranje: Vilhena gaat naar huis

Het trainingskamp van het Nederlands elftal is opgeschrikt door een positieve coronatest van Tonny Vilhena. Direct na de uitslag verliet de middenvelder de KNVB-campus in Zeist.

Vilhena is klachtenvrij en gaat in quarantaine. Vooralsnog zal bondscoach Frank de Boer geen vervanger voor hem oproepen, waardoor de selectie nu uit 23 man bestaat.

Contact op de training

Vilhena deed dinsdagmiddag niet mee met de training van Oranje, omdat de uitslag van zijn coronatest nog niet binnen was. Maandag had hij wel meegetraind. De kans bestaat dat hij daarbij andere internationals besmet heeft.

In onderstaande tweet van de KNVB is te zien dat Tonny Vilhena maandagavond prominent aanwezig was tijdens een spelletje voetvolley met Frenkie de Jong, Nathan Aké en Luuk de Jong.

De KNVB laat weten: "Bij ieder trainingskamp worden vergaande protocollen aangehouden om besmetting tegen te gaan en worden spelers en staf veelvuldig getest. Betreffende speler wordt direct geïsoleerd waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen."

Interlands live bij de NOS

Woensdag speelt Oranje in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Spanje, zondag is daar ook het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina en volgende week woensdag moet Oranje - ook voor de Nations League - naar Polen. Alle duels zijn live te zien bij de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl