Pro Shots
NOS Voetbal

Schuurs, Ihattaren en Wijndal debuteren in definitieve Oranjeselectie

Perr Schuurs, Mohamed Ihattaren en Owen Wijndal zitten voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges maakte de lijst met namen bekend voor de Nations League-wedstrijden van Oranje tegen Polen (4 september) en Italië (7 september).

Ten opzichte van de voorselectie zijn Daley Blind, Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Davy Pröpper, Kenny Tete, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en Jeroen Zoet afgevallen.

Pröpper is niet helemaal fit en ontbreekt om die reden. Matthijs de Ligt is absent in de selectie omdat hij herstellende is van een schouderoperatie.

Schuurs vervanger Blind

Lodeweges legt uit waarom hij de relatief onervaren Ajacied Schuurs, die afgelopen seizoen vooral op de reservebank zat, bij de selectie heeft gehaald.

"Misschien komt het een beetje vroeg, maar Daley Blind is ook weggevallen, dus daar hebben we ook een vervanger voor nodig", verklaarde Lodeweges op de website van de KNVB.

De Nations League-wedstrijden van Nederland worden in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena afgewerkt, zonder publiek en beginnen allebei om 20.45 uur.

Spelers van het Nederlands elftal hoeven niet in quarantaine als ze terugkeren naar Nederland uit 'oranje' gebied voor de wedstrijden in Nations League. Dat heeft minister voor Sport Tamara van Ark vrijdagmiddag bevestigd.

Afgelopen week vroeg voetbalbond KNVB aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om een uitzonderingspositie voor de internationals.

Door het besluit van Van Ark kan interim-bondscoach Dwight Lodeweges ondanks de coronamaatregelen de sterkst mogelijke opstelling maken voor de interlands tegen Polen en Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl