NOS Voetbal

Spelers Nederlands elftal vrijgesteld van quarantaineregels

Van Ark stemt in met KNVB-verzoek. internationals niet in quarantaine

Spelers van het Nederlands elftal hoeven niet in quarantaine als ze terugkeren naar Nederland uit 'oranje' gebied voor de wedstrijden in Nations League. Dat heeft minister voor Sport Tamara van Ark vrijdagmiddag bevestigd. Het geldt nog niet voor andere teams en sporten, liet Van Ark weten.

Afgelopen week vroeg voetbalbond KNVB aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om een uitzonderingspositie voor de internationals. Dat verzoek gold ook voor de vrouwen, die op 18 september een wedstrijd in en tegen Rusland spelen.

Door het besluit van Van Ark kan interim-bondscoach Dwight Lodeweges ondanks de coronamaatregelen de sterkst mogelijke opstelling maken voor de interlands tegen Polen (vrijdag 4 september) en Italië (maandag 7 september).

Georginio Wijnaldum

De komende dagen reizen de internationals van hun clubs naar Zeist. Een groot aantal spelers komt uit het buitenland, sommigen uit een gebied waardoor ze tien dagen in quarantaine zouden moeten verblijven.

De KNVB volgde met het verzoek een advies van de UEFA. De Europese voetbalbond raadde de nationale bonden woensdag in een videobijeenkomst aan om een dergelijk verzoek te doen aan de nationale overheden.

Advertentie via Ster.nl