Daley Blind
NOS Voetbal

Blind maakt het naar omstandigheden goed, maar traint voorlopig niet

Daley Blind maakt het naar omstandigheden goed. Daags nadat de verdediger van Ajax tijdens een oefenduel met Hertha BSC zonder tegenstander in de buurt naar de grond was gegaan, meldt de club dat Blind (voorlopig) niet traint en dat hij nader onderzocht zal worden.

Voordat duidelijk is waarom de defibrillator van Blind is afgegaan, zal de speler niet aan de trainingen van de Amsterdammers deelnemen. Wel bracht Blind woensdagochtend een bezoek aan trainingscomplex De Toekomst.

Blind speelt met een ICD, een onderhuids apparaatje dat zijn hartritme bij stoornissen moet herstellen. "Zijn ICD ging af, dat gaat de cardioloog onderzoeken", zei trainer Erik ten Hag dinsdagavond al na het met 1-0 gewonnen oefenduel.

Ontsteking

Na een voorval tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia eind vorig jaar, toen Blind ook al even naar de grond ging, bleek de Oranje-international te kampen met een ontsteking aan een hartspier.

In februari kreeg Blind, voorzien van een defibrillator, groen licht voor een rentree op de velden. Voor de coronastop speelde hij daarna nog mee in vier competitieduels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl