NOS Voetbal

Nederland treft Oostenrijk en Oekraïne tijdens groepsfase EK 2020

Oostenrijk komt als laatste EK-tegenstander uit de koker voor Oranje

Nederland is tijdens het EK 2020 gekoppeld aan Oostenrijk en Oekraïne. De derde tegenstander wordt pas bekend nadat de play-offs voor de eindronde zijn afgewerkt, op 31 maart.

Als Roemenië de barragewedstrijden van pad A wint, dan is dat de laatste tegenstander. Anders treft Oranje met de winnaar van pad D sowieso een EK-debutant.

Derde tegenstander Oranje

Pad A Pad D
26-3: IJsland - Roemenië 26-3: Georgië - Wit-Rusland
26-3: Bulgarije - Hongarije 26-3: Noord-Macedonië - Kosovo
31-3: Bul/Hon - IJs/Roe * 31-3: Geo/WRu - NMa/Kos *
* winnaar naar EK * winnaar naar EK

De wedstrijden van Oranje in groep C staan op 14, 18 en 22 juni op het programma en worden allemaal gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Nederland begint tegen Oekraïne en treft Oostenrijk in het tweede duel.

Het EK 2020 wordt gehouden van 12 juni tot en met 12 juli. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het toernooi, werd ervoor gekozen het toernooi door heel Europa te houden.

Omdat landen die een speelstad kregen toebedeeld minimaal twee keer thuisspelen, kon voorafgaand aan de loting in Boekarest al een hoop worden ingevuld in het speelschema.

Bekijk hieronder de andere poules:

NOS
Hier de zes poules tijdens het EK 2020

Twintig landen zijn inmiddels zeker van deelname, de laatste vier komen dus voort uit de play-offs. Omdat in pad A zowel Hongarije als Roemenië een speelstad levert, wordt er bij de groepsindeling met die landen mogelijk nog geschoven ten opzichte van bovenstaand schema.

Opvallend is vooral de indeling van groep F. Daarin zitten de laatste twee wereldkampioenen (Duitsland in 2014 en Frankrijk in 2018) en Portugal, dat de Europese titel uit 2016 verdedigt.

Voor Nederland was alleen de tegenstander uit pot 3 nog een vraagteken. Andere mogelijke tegenstanders waren Portugal, Turkije, Zweden en Tsjechië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl