NOS Voetbal

Koeman: 'Mooiste was dat we tot het einde zijn doorgegaan'

Koeman: 'Het was niet geweldig, met name de eerste helft'

"Het mooiste van de avond was dat we tot het einde zijn doorgegaan", gaf bondscoach Ronald Koeman na de 5-0 overwinning op Estland een compliment aan zijn spelersgroep.

Maar: "Het was niet geweldig, met name de eerste helft. Het leek alsof de energie na de 2-0 wat wegvloeide. We zetten slecht druk op de tegenstander. De tweede helft was beter."

Koeman stipte nog even het statement tegen racisme van Georginio Wijnaldum aan, na de 1-0. "Ik ben daar wel trots op. Hij zei er net nog wat over in de kleedkamer. Dat hij zich zo happy voelt bij het Nederlands elftal. Het is één team."

'Het zal een strijd worden'

De blik kan nu gericht worden op het EK. "In maart spelen we twee interlands, op een donderdag en zondag. Bewust, om zo veel mogelijk spelers in actie te laten komen. Kort voor het EK spelen we nog enkele oefeninterlands. Het zal een strijd worden. Uiteindelijk moet het leiden tot de sterkst mogelijke selectie."

Bekijk hieronder de reacties van Wijnaldum, Memphis Depay, Nathan Aké en Quincy Promes.

Wijnaldum is zeker van zijn plek. Met een hattrick eiste hij tegen Estland de hoofdrol op. "Ik had graag zaterdag tegen Noord-Ierland willen spelen, maar was ziek. Nu nog een klein beetje", kuchte Wijnaldum. "Je wilt natuurlijk belangrijk zijn voor het team. Vandaag kon dat gelukkig."

Hij kwam ook nog eens terug op zijn statement tegen racisme, ingegeven door de recente gebeurtenissen in Den Bosch. "Ik heb gezegd wat meerdere mensen denken, maar als voetballer heb je eerder een stem, een platform. Ik hoop dat er nu echt wat aan gedaan gaat worden. In de voetballerij en in het sociale leven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl