Sergiño Dest voor het oefenduel met Anderlecht
NOS Voetbal

Koeman om de tafel met 'Amerikaan' Dest, voorlopig niet naar VS

Ronald Koeman maakt werk van Sergiño Dest. De bondscoach wil graag dat de Ajax-verdediger, met een Nederlands en Amerikaans paspoort, kiest voor Oranje.

Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma, de technische baas van de KNVB, hebben inmiddels een gesprek gehad met Dest en diens zaakwaarnemer.

Dest maakt opmerkelijk genoeg geen deel uit van de Amerikaanse selectie voor duels met Cuba en Canada (op 12 en 16 oktober). Hij speelde onlangs nog met de Verenigde Staten tegen Mexico en Uruguay. Omdat beide duels vriendschappelijke waren, mag de 18-jarige rechtsback van Ajax nog steeds voor het Nederlands elftal kiezen.

Dest mag niet meer voor Oranje uitkomen als hij met de Verenigde Staten tegen Cuba of Canada zou spelen. Dat zijn namelijk geen oefenduels maar serieuze interlands.

Sportief plaatje

"Ronald en ik vertellen puur inhoudelijk het verhaal, waarin wij een sportief plaatje schetsen en uitleggen waarom we hen (Dest en Mohamed Ihattaren, red.) kwalitatief goed genoeg vinden om een speler te worden voor het Nederlands elftal", zegt Hoogma in Voetbal International.

"Je kunt iemand geen basisplaats beloven, maar je kunt wel aangegeven wie de concurrenten zijn. Dest moet op basis van ons verhaal een afweging maken."

Dest ontbrak vorige week in de voorlopige selectie van Koeman voor de komende duels in de EK-kwalificatie tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. Vrijdag komt de bondscoach met zijn definitieve selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl