NOS Sport

Volleybalsters op EK in sneltreinvaart langs Estland

Volleybalsters snel klaar met Estland

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun vierde wedstrijd in de groepsfase van het Europees kampioenschap zonder setverlies gewonnen. Laagvlieger Estland werd in Boedapest met 25-18, 25-12 en 25-10 aan de kant geschoven. Oranje wacht donderdag nog een groepsduel met gastland Hongarije, maar kan zich al helemaal richten op de achtste finales.

De ploeg van coach Morrison kwam tegen de puntloze hekkensluiter wat moeizaam op gang, maar uiteindelijk begon het ook
tegen de nummer 52 van de wereld te lopen. Estland, dat op het EK pas twee sets won, nam nog brutaal een voorsprong in de eerste set, maar bij een achterstand van 12-13 gaf Oranje gas.

Aan de hand van uitblinkster Nika Daalderop (18 punten) klaarde het simpel de klus. Het niveauverschil was in de tweede en derde set enorm. Aanvoerster Maret Balkestein, die geblesseerd raakte tegen Kroatië, was nog niet fit. Ze zat met een pijnlijke rechterenkel op de tribune, maar kan later in het toernooi weer spelen.

Lonneke Slöetjes gaf toe dat de beginfase niet goed was van Nederland. "Je weet niet goed wat je kan verwachten. We hebben het zo vaak tegen elkaar gezegd: we gaan niet met ze mee rommelen. Toch gebeuren er dingen die je niet ziet bij ons op de trainingen. Uiteindelijk hebben we gemakkelijk gewonnen. We hebben ons niet laten verrassen door de gekke dingen die ze soms doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl