NOS Sport

Volleybalsters met speels gemak langs Kroatië op EK

Volleybalsters met speels gemak langs Kroatië op EK

De Nederlandse volleybalsters hebben met speels gemak de derde groepswedstrijd op het EK gewonnen. Na eerdere zeges op Roemenië en Azerbeidzjan werd Kroatië maandagavond ook simpel in drie sets verslagen: 25-16, 25-18 en 25-23.

Nederland speelde, na een wat stroeve start, een ijzersterke eerste set waarin alles op de juiste plaats viel voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison. Verrassende omloopballen, puike smashes van Nika Daalderop en enkele prima bloks waren te veel voor Kroatië, de nummer 30 van de wereld.

In de tweede set was het spelbeeld hetzelfde, met een paar extra aces aan de zijde van Oranje als toevoeging.

Enige minpuntje voor Oranje was het uitvallen van Maret Balkestein in de beginfase. Zij verzwikte haar enkel tijdens een landing en werd vervangen door Anne Buijs.

In de derde set werd Oranje iets slordiger en konden de Kroaten lang bijblijven. Uiteindelijk had Nederland drie matchpoints nodig om het duel te beslissen.

Dinsdag speelt Nederland, dat aan kop gaat in groep C, tegen Estland, donderdag treft Oranje gastland Hongarije. De eerste vier landen uit de groep van zes gaan door naar de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl