Max Verstappen tijdens de vrije training bij de GP van Australië
NOS Sport

Verstappen vierde in kwalificatie Australië, pole voor Hamilton

De eerste serieuze test van het Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen de vierde plaats opgeleverd bij de start van de Grand Prix van Australië, zondag in Melbourne. De Nederlander reed in de kwalificatie op Albert Park naar 1.21,320.

De Britse titelverdediger Lewis Hamilton staat voor de zesde keer op rij in Melbourne op poleposition met 1.20,486. Naast hem staat zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas (1.20,598). Op de tweede startrij staat naast Verstappen ook Sebastian Vettel (Ferrrai). De winnaar van vorig jaar noteerde in 1.21,190 de derde tijd.

In het eerste deel van de kwalificatie viel direct een verrassing te noteren. Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, werd aan het slot verrast. Zijn 1.23,020 bleek de zeventiende tijd.

Gasly was direct klaar, ondanks dat hij slechts een tiende langzamer was dan de Nederlander. Verstappen zag zijn naam in dat deel van de kwalificatie terug op de tiende plaats.

Nieuw chassis

In het tweede deel was Verstappen, die na de eerste trainingsdag een nieuw chassis liet plaatsen, een stuk sneller. Zijn 1.21,678 was goed voor de derde plaats, achter de Mercedessen van Hamilton (1.21,014) en Bottas (1.21,193).

Daniel Ricciardo, die Red Bull verruilde voor Renault, belandde buiten de toptien. De Australiër kwam niet verder dan de twaalfde plaats, zijn teamgenoot Nico Hülkenberg bleef op de elfde plaats steken.

Ook de twee Toro Rosso's van Daniil Kvyat en nieuweling Alexander Albon, die net als Red Bull met de Honda-motor rijden, grepen naast een plaats in het laatste deel van de kwalificatie.

De ontknoping in de strijd om poleposition was spannend. Bottas zette met de Mercedes de toon met 1.20,598. Hamilton was echter weer de snelste. Verstappen sloot af met een goede ronde en verdreef Charles Leclerc (Ferrari) van de vierde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl