'Bij Mercedes was Verstappen al vier keer wereldkampioen geweest'

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers kan geen betere coureur bedenken dan Max Verstappen. "Iedereen met een beetje verstand van racen ziet dat hij de beste is die er rondloopt", zei hij bij de NOS, nadat Verstappen de GP van Mexico had gewonnen.

Daar doet de vijfde wereldtitel van Lewis Hamilton niets aan af. "Een mijlpaal voor hem natuurlijk, maar als Max vanaf dag één zijn auto had gehad, had hij ook al vier wereldkampioenschappen behaald. Mercedes heeft gewoon de beste auto. Daar zou ik Max weleens in willen zien."

Steeds meer titelkandidaat

Lammers heeft goede hoop dat de Red Bull-auto Verstappen volgend seizoen dichter bij Mercedes kan brengen. "Dan is hij absoluut meer titelkandidaat. Red Bull heeft besloten met Honda (de motorleverancier van volgend jaar, red.) in zee te gaan. Dan moet je ervan uitgaan dat ze volgend jaar beter zijn."

Samenvatting GP Mexico: Verstappen wint, Hamilton wereldkampioen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In Mexico was Mercedes echter niet opgewassen tegen Verstappen in zijn Red Bull. "Op drie seconden na rijdt hij Hamilton bijna op een ronde achterstand. En vanaf de zesde plaats heeft hij iedereen zelfs op twee rondes gezet. Het was een absurd goede race."

Volgens Lammers was het misschien wel goed dat de Limburger niet van poleposition vertrok. "Daardoor kon hij gelijk aanhaken achter Daniel Ricciardo, die de wind voor hem brak. Hamilton had ook een supergoede start, maar door de zuiging van Ricciardo kon Verstappen hem voorblijven in de eerste bocht."

STER reclame