Max Verstappen na zijn winst in de GP van Mexico Getty Images

Met een gezicht als een oorwurm stond Max Verstappen na de kwalificatie de pers te woord na het missen van zijn eerste poleposition. Voor zijn bolide had hij geen goed woord over, de auto was 'bagger'. "Ik heb niet goed geslapen, zo boos was ik", zegt Verstappen op de persconferentie na de zege.

"In de kwalificatie moet alles optimaal staan en dat was niet zo. De auto was gisteren goed, de motor niet. Ik wil geen tweede of derde worden. Ik wil winnen."

'Twee zeges op rij op bijzonder circuit'

Die overwinning kwam er, op het moment dat het er echt om gaat. Een magistrale race bezorgde Verstappen zijn vijfde GP-zege, Verstappen leidde de race onbedreigd van de tweede bocht tot de finish.

"De start was heel goed. Daarna heb ik mijn banden heel kunnen houden en domineerden we de race." Verstappen ging Daniel Ricciardo (poleposition) direct voorbij en hield Lewis Hamilton achter zich voor de eerste bochtencombinatie.

"Twee zeges op rij hier is geweldig. Dit is een bijzonder circuit, het is een heel fijne plek om dit te realiseren", aldus Verstappen.

Verstappen maakte zich na het uitvallen van zijn teamgenoot nog even zorgen. Ricciardo werd in de steek gelaten door zijn bolide, waar rook uit kwam. Het vertrouwen van Verstappen in de auto met de al vaak vervloekte Renaultmotor is niet bepaald groot.

"Voor de zekerheid heb ik gevraagd om de motor iets minder vermogen te geven. Dat hebben we gedaan, want het was veiliger."

Verstappen leidt in de binnenbocht, Hamilton zit aan de buitenkant AFP

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft mooie woorden over voor de Nederlander. "Ik wil zo weinig mogelijk over mijn tweede plaats zeggen. Dit was Max' race. Hij was de beste man vandaag, Lewis was de beste man van het seizoen."

Hamilton: 'Ongelofelijk, surreëel gevoel'

De Brit greep zijn vijfde wereldtitel in Mexico. "Dit geeft een raar gevoel, ik wil ten eerste alle fans hier bedanken. Ook wil ik het team bedanken, dat heeft heel hard gewerkt. Dit geeft een ongelofelijk, surreëel gevoel."

Lewis Hamilton na het behalen van zijn vijfde titel AFP

"Het was een vreselijke race", lacht Hamilton, die niet verder kwam dan de vierde plaats. "De start was geweldig, maar ik viel terug. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik probeerde vooral de race uit te rijden."

STER reclame