Max Verstappen AFP

Max Verstappen is er net niet in geslaagd poleposition te veroveren voor de Grote Prijs van Mexico. In de laatste sessie van de kwalificatie zette Verstappen in de eerste omloop de snelste tijd neer.

In de beslissende ronde dook Daniel Ricciardo 26 duizendste onder de tijd van zijn teamgenoot. Lewis Hamilton start zondagavond (20.10 uur) van P3, de Brit, die aan een zevende plaats genoeg heeft voor de wereldtitel, was 0.135 langzamer dan Ricciardo.

Max Verstappen in Mexico ANP

Verstappen imponeerde eerder op de dag al in de derde en laatste training. Verstappen noteerde net als in de eerste en de tweede training de snelste tijd.

Hij beklaagde zich aan het einde van de training nog wel over problemen in de energieopslag van zijn bolide. De gevolgen daarvan zijn nog onduidelijk.

Snelste tijden, maar ook hydraulisch probleem

De avondtraining op vrijdag eindigde voor Verstappen wel met een domper, ondanks zijn rappe rondes. De Red Bull-coureur moest vroegtijdig naar binnen wegens een hydraulisch probleem, maar daar maakte hij zich met het oog op de kwalificatie en de race niet al te veel zorgen over.

Verstappen moest vrijdag achterop de scooter terug naar de pitbox ANP

Lewis Hamilton heeft de wereldtitel voor het grijpen, hij heeft een voorsprong van 70 punten op Sebastian Vettel. Hamilton kan F1-legende Juan Manuel Fangio evenaren. Michael Schumacher is recordhouder met zeven wereldtitels.

Hamilton begon ontspannen aan de laatste training, hij nam aan het begin alle tijd om te zwaaien naar het publiek. De Brit reed uiteindelijk de tweede tijd, op een kwart seconde van Verstappen.

De startopstelling voor de Grote Prijs van Mexico

STER reclame