Max Verstappen AFP

Een mooie dag in Mexico eindigde toch nog met een tegenvaller. Max Verstappen was vrijdag de snelste man in de aanloop naar de Grand Prix van Mexico, waar hij vorig jaar zijn Red Bull op magistrale wijze naar de overwinning stuurde. Aan het einde van de tweede training liet de bolide hem echter in de steek. "Waarschijnlijk een hydraulisch probleem."

Verstappen wilde zijn goede gevoel van de trainingen niet laten verpesten door de technische problemen aan het einde van de dag. "We weten nog niet precies wat er aan de hand is, maar voorlopig maak ik me weinig zorgen. Het was een heel goede dag."

Verstappen zag alleen teamgenoot Ricciardo in zijn buurt eindigen. Het gat met zowel Mercedes (Hamilton, Bottas) als met Ferrari (Vettel, Bottas) was opvallend groot. "Die gaan vannacht nog wel aan de slag", meende Verstappen.

Pole

De Nederlander hoopt zaterdag een gooi te kunnen doen naar pole in de kwalificatie. Dat zou hem de jongste in de geschiedenis van de Formule 1 maken. "Ik hoop op een gevecht om pole met Daniel. We zijn veel competitiever dan vorig jaar", keek Verstappen vooruit.

Teamgenoot Ricciardo, die in Mexico hoopt af te rekenen met een periode van vooral pech, ziet Mercedes en Ferrari nog wel wat verzinnen voor zaterdag. "Ik kan me niet voorstellen dat Mercedes en Ferrari zaterdag niet meedoen in de strijd om pole. Maar als dat zo is, wordt het een mooi gevecht tussen Max en mij."

Ricciardo benadrukte dat Autódromo Hermanos Rodríguez niet eenvoudig is. "Het is hier moeilijk de perfecte ronde te rijden. De baan is nog steeds erg glibberig."

STER reclame