AFP

Max Verstappen heeft de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Mexico balend afgesloten. De Nederlander maakte in beide sessies grote indruk met zijn snelle rondentijden, maar tien minuten voor het einde van de tweede sessie viel zijn Red Bull stil op het circuit. De rokende wagen moest worden weggetakeld.

Snelste

Tot dat moment domineerde Verstappen de trainingen. Zowel in de eerste als de tweede training prijkte de snelste ronde achter de naam van de Nederlander. In de eerste sessie kwam niemand echt in de buurt van zijn 1.16,656. In de tweede training kwam Verstappen uit op 1.16,720.

In beide gevallen werd de jonge Nederlander, die vorig jaar de GP van Mexico van start tot finish leidde, gevolgd door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De aan het einde van het seizoen naar Renault vertrekkende Australiër moest in de eerste training nog een halve seconde toegeven, in de tweede training was dat maar 0,153 seconde.

Renault

Opvallend in de eerste training was dat de Renault-coureurs Carlos Sainz en Nico Hülkenberg het ook erg goed deden. Red Bull rijdt dit seizoen nog met de Renault-motor, maar stapt daarna over naar Honda. In de eerste sessie bezetten Sainz en Hülkenberg de plaatsen drie en vier.

Sainz was ook op dreef in de tweede training met plaats drie, wel op grote afstand van Verstappen (1,233 seconde). Hülkenberg moest het doen met P5.

Lewis Hamilton, die zondag zijn vijfde wereldtitel wil veiligstellen, zocht op het hooggelegen circuit Autódromo Hermanos Rodríguez (ruim 2.000 meter boven zeeniveau) nog naar de juiste afstelling.

In de eerste sessie gaf de soms wat mopperende titelverdediger, weliswaar op een wat hardere band dan Verstappen, ruim 1,4 seconde op de snelste Red Bull toe. In de tweede sessie eindigde Hamilton (1.18,100) als zevende, op 1,380 van de Nederlander.

Sebastian Vettel had wat problemen met zijn banden in de eerste sessie. In de tweede kwam de Duitser, die nog een minimale kans heeft Hamilton van de wereldtitel af te houden, beter voor de dag. De Ferrari-coureur tekende voor 1.17,954, de vierde tijd.

Uitslag tweede vrije training GP van Mexico

STER reclame