Bertens trots op zege: 'Deze er knap uitgesleept'

Kiki Bertens moest van ver komen om te stunten tegen Angelique Kerber in haar openingswedstrijd op de WTA Finals. "Het was een heftige wedstrijd met veel emoties. Ik heb 'm er heel knap uitgesleept", zei ze na haar zege op de Duitse.

De Westlandse maakte in Singapore haar debuut in het enkelspel en moest duidelijk even wennen. "Voor de partij hoopte ik vooral dat ik niet te zwaar zou verliezen", bekende Bertens, die in de partij binnen een mum van tijd de eerste set verloor.

"Ik voelde me ook niet lekker op de baan. 'Haal me weg hier' dacht ik nog, maar uiteindelijk bleef ik knokken. Dit is een sterke overwinning."

Een peptalk van Raemon Sluiter zette Bertens aan het begin van de tweede set op het juiste spoor. "Ik had besloten om meer voor de ballen te gaan, wat wel iets meer buiten mijn comfortzone ligt. Maar het werkte wel."

Geen bonus

Sluiter vond de ommekeer van Bertens "waanzinnig knap gedaan", maar was vooral blij dat hij de focus bij haar heeft kunnen vasthouden.

Sluiter trots op tactische omschakeling Bertens: 'Waanzinnige knap'

"Wat ik niet wilde was dat zij deze deelname als een bonus zag", aldus Sluiter. "Ik wilde de spanning van de afgelopen weken vasthouden voor Kiki, dat wilde ze zelf ook."

Nachtwerk

Bertens en Sluiter vertrokken na alle plichtplegingen omstreeks 02.00 uur richting het hotel. Sluiter is blij dat er dinsdag alleen om 16.00 uur een training op het programma staat.

"Slapen zit er sowieso nog even niet in. Ik ga de partij nog even terugkijken en Kiki gaat zich in het hotel nog laten behandelen. Het is pittig, maar als je twee dagen rust hebt, moet dat voldoende zijn."

Woensdag neemt Bertens het in de rode groep op tegen de Amerikaanse Sloane Stephens, die startte met een zege op de Japanse Naomi Osaka.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales. Bertens is al zeker van de laatste vier als ze Stephens in twee sets weet te verslaan.

STER reclame