NOS VoetbalAangepast

Van Persie had alleen nog oogcontact met bondscoach Koeman

Van Persie: ik had oogcontact met Koeman

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag de training van Feyenoord bezocht. Hij doet dat als onderdeel van zijn rondje langs clubs en spelers. De KNVB vindt het belangrijk dat er meer en beter contact is.

Robin van Persie werd na de Feyenoord-training daarom gevraagd of er al contact is geweest met Koeman. "Oogcontact. Ik zag dat hij er was", aldus Van Persie, die nog niet heeft bedankt voor Oranje. "Ik vind dat je altijd voor Oranje moet openstaan, maar ik laat het op me afkomen. Ik ben wel reëel. Ik weet dat ik geen twintig meer ben."

Twee oefenwedstrijden

Koeman hoorde vrijdag ook dat het Nederlands elftal aan het einde van het seizoen nog twee oefenwedstrijden tegen Slowakije en Italië speelt. Het duel met de Slowaken is op 31 mei in Trnava. Vier dagen later staat in Turijn het duel met de Italianen op het programma.

Oranje speelt eind maart ook nog oefenduels met WK-gangers Engeland en Portugal. Dat worden de eerste wedstrijden onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Het Nederlands elftal speelde twee keer eerder tegen Slowakije. Op het WK van 2010 werd in de achtste finales met 2-1 gewonnen en het oefenduel in 2012 leverde een 2-0 zege op.

Nederland en Italië troffen elkaar voor het eerst in 1920 en speelden daarna nog negentien keer tegen elkaar. Oranje won slechts drie keer en verloor negen keer.

Net als Oranje lukte het ook Slowakije en Italië niet zich te plaatsen voor het WK voetbal in Rusland, dat op 14 juni begint.

In het najaar speelt het Nederlands elftal vervolgens twee keer tegen Duitsland en twee keer tegen Frankrijk in de Nations League, de nieuwe landencompetitie van de UEFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl