Sjinkie Knegt in actie tijdens de EK in Dresden EPA

De Nederlandse vrouwenploeg is verrassend uitgeschakeld in de halve finales van de aflossing bij de EK shorttrack in Dresden. Suzanne Schulting, Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven eindigden als derde in hun halve finale, waar een plaats bij de eerste twee noodzakelijk was.

In de halve finales kwam Schulting, vlak voordat ze Ter Mors zou aflossen, ten val. Frankrijk profiteerde en Nederland - dat op de laatste negen EK's telkens het podium haalde en vijf keer goud won - werd slechts derde.

Schulting na relay: het is volkomen mijn fout

"Ik reed zo bizar goed en makkelijk", sipte Schulting na de relay. "En toen reed ik tegen een Franse aan op het middenterrein. Het materiaal was erdoor naar de klote, ik kon er niet goed mee verder schaatsen."

"We hebben het als team goed opgepakt, maar het is heel erg zuur. Dit had nooit mogen gebeuren en het is volkomen mijn fout. Ik rijd heel erg goed en heb veel kracht. Het zijn allemaal idiote fouten en dat mag niet gebeuren."

Mannen wel naar finale

De mannen plaatsten zich wel voor de eindstrijd, maar gemakkelijk ging het niet.

In de voorlaatste ronde stond de Nederlandse ploeg - bestaande uit Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf - nog derde. Er was een fraaie eindsprint van Knegt voor nodig om toch nog tweede te worden in de halve finale van de relay.

'Je komt naar een EK om te winnen en te leren'

STER reclame