Sven Kramer
NOS SchaatsenAangepast

Kramer wil in oude pak 'wereldtijd neerzetten' op 10 kilometer

Sven Kramer reed eerder deze week tijdens het olympisch kwalificatietoernooi op de 5.000 meter niet zijn gewenste race. Hij had naar eigen zeggen 'als een mietje' gereden. Donderdagavond wil hij op de dubbele afstand, 'zijn' 10.000 meter, revanche.

Kramer werd op de 5 kilometer afgetroefd door Bob de Vries. Heeft dat gezorgd voor twijfels in zijn lichaam? "Ik had de 5 kilometer liever gewonnen, laat daar geen misverstand over bestaan", zegt Kramer daar nu over. "Maar ik denk nog steeds dat ik in goede vorm ben."

Kramer wil revanche op 10 kilometer: moet superscherp rijden

Rechtzetten

Op de 10 kilometer hoopt hij iets recht te kunnen zetten. "Ik moet superscherp rijden en kan nergens iets laten liggen vandaag. Ik kan alleen mijn uiterste best doen en hier een wereldtijd neerzetten."

In aanloop naar de wedstrijd - op donderdagochtend - was Kramer bovengemiddeld lang op het ijs te vinden. "De boutjes in mijn schoenen waren een beetje losgegaan. Ik maak me geen zorgen, maar leuk is het niet. Liever ga je gewoon terug naar het hotel."

Oude pak

Waar Kramer eerder in de week in een nieuw pak aantrad, kiest hij donderdag voor zijn vertrouwde pak. "Het nieuwe pak kwam een week van tevoren en dat begrijp ik. Maar te veel dingen veranderen voor zo'n belangrijke wedstrijd is ook niet altijd fijn. Of het nou snel is of niet, dat kan ik er niet bij hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl